Diss till tävlingsarrangör

Sista omgången av div 3 dressyr arrangerades av Föreningen Linde Ridskola. Det var en markant skillnad på anläggningen om man jämför med tex Wittvång där omgång 2 gick av stapeln.

Wittvång hade ett gigantiskt ridhus med jättefint underlag och tillika två fina utomhusbanor, medans framridningen i Linde bestod av ett litet ridtält och en ojämn gräshage. Tävlingsbanan låg inklämd med långsidan mellan ridtältet och cafeteria/sekriatariat, och med collecting-ring på kortsidan framför, blev det nästan omöjligt att se ekipagen inne på banan 

Anläggningen kan man ju som arrangör inte göra så mycket åt, åtminstone inte på själva tävlinggsdagen.
Däremot kan man ju som arrangör försöka vara lite tillmötesgående mot de ryttare som väljer att tävla på anläggningen.
I Linde hade man lottat  starterna så jag startade som nr 2 i LC:2 med startid 08:24 samt näst sist i LB:0 med startid 15:41. Det innebar alltså att jag hade  7 timmar och 20 minuter mellan mina starter :-O

Sånt kanske kan hända, men det som gjorde mig besviken var att man inte visade någon sem helst vilja att lösa problemet ens när jag påtalade det?! Jag fick helt enkelt stryka starten i LC:2.

Jag såg även ett annat exempel på en ryttare som red sina båda klasser med starttid 08:00 och 08:48.
Det blev alltså en betydligt kortare tävlingsdag för denna ryttare ;-)

Alltså blir det diss till Föreningen Linde ridskola! Troligtvis kommer jag INTE att åka och tävla hos denna arrangör igen.




Long time no seen & tävlingsrapport

Men här kommer en snabb rapport från tävlingen i söndags. :-)

Vi hamnade första utanför placering, igen! Otroligt retsamt eftersom jag hade några småmissar och utan dem hade i faktiskt varit på prispallen. Men så är det ju, om inte 'om' fanns ;-)

Protokollet innehöll genomgående 6:or och 7:or, förutom omslag i ena galopplängningen somblev en 4:a  och en 5:a i en halt där hon blev mot hand och väger bakåt.

Det positiva var en 7.a på en travlängning och även 7:a på skritten, inget passande :-)))
Dessutom fick vi en 7:a på Zinnias gångarter!

Kritiken var också trevlig: Prydlig uppvisning på häst som blänker till bitvis.

Vi fick iallfall på 60,94 % vilket jag faktiskt får vara ganska nöjd med. Domaren (Anna Jacobsson) verkade ligga väldigt lågt, eftersom det var 33 startande i klassen och hela 23 ryttare som inte red godkänt utan hamnade UNDER 60 %
:-O

Jag hade ingen speciellt bra känsla på framridningen och följdaktligen inte heller i programmet. Hon blev lite för tung i handen och lite 'tom' och då blir övergångar etc svårt att genomföra. Jag tror detta berodde på att jag blev lite stressad av lite för snålt om tid och då kom jag aldrig till riktig ridning.

Det var ganska besviken på att jag ej fick till ridningen ordentligt, men får väl ändå vara glad över att vår lägstanivå har höjts ett snäpp!









Ner på jorden

Jag har ju som sagt tyckt att Zinnia har känts så bra sedan förra träningen, men efter Johan-passet igår var det dags att komma nr på jorden igen.

Ojoj vad jag får rida!
Istället för att åka omkring med en sytrådskontakt i munnen, som även leder till en alltför ostadig form, så fick jag nu mina fiskar varma. Johan pressar på minst ett eller tom två steg ytterligare och verkligen kräver ridning där hästen går med ett jämt stöd och sug på båda tyglarna. Vi var genomsvettiga både häst och ryttare efetr passet, men jag hade en jättefin känsla stundtals i traven.
Även galoppen var bra, men här måste jag bli lite snabbare och effektivare i mina hjälper: mer 'teknikträning' för min del alltså :-)

Johan tyckte att vi hade utvecklats åt rätt håll och det kan jag definitivt hålla med om! Det är inte så många månader sedan vi hade jättejobbigt i vänster varv, nu inträffar faktiskt de stunder där båda varaven är lika bra.

Även detta pass var ren grundridning med mycket trav och galopp på volt, och så ibland ut på fyrkanten för att känna på längningarna. Även här börjar det som sagt hända grejer och längningarna i trav är riktigt häftiga, första halvan, sen tappar jag balansen lite. Det är iallfall kul att känna hur Z suger tag och verkligen tar i!

Berättade även för Johan om tävlingen och att jag var så nöjd med mina 65%. Han tyckte då att vi skulle rida på 70%, ha ha. Det återstår nog endel innan vi kan göra det, men det är kanske bra att ha högt ställda mål?!

Det har hänt en del!

Om man tänker tillbaks på tiden sen jag hämtade Zinnia nere i Skara, så har det hänt en hel del!
Hon hade då varit i Sverige i 3 månader och var riden i alla gångarter och hoppad en liten bana.

Saker som lastning, spolning och allmän hantering var inga självklarheter :-) Däremot har hon alltid haft sin postiva attityd och hon vill verkligen göra rätt.

Zinnia 4 år, sommaren 2008.


Hösten 2009


Markebäck 2010





Markebäck 2011








Håll hästen glad

Zinnia är ju den typen av häst som lätt blir uttråkad. Hon gillar nya platser och miljöer, men rider man tex för många dagar i rad i ridhuset så tröttnar hon.
Därför bestämde jag mig för att det fick bli en ny tur ut i skogen igår.

Det blåste halvstorm och eftersom det vankas dressyrträning ikväll, dvs ridhus, så ville jag inte rida tre dagar i rad där. Dessutom kändes hon så himla mjuk och fin sista passet, så jag ville heller inte nöta utan bestämde mig för tat det var viktigare att hålla henne på bra humör :-)

Zinnia vek som vanligt av mot höger uppe vid vägen (allt för att undvika ridhuset ha ha) och det passade bra med mina egna planer eftersom jag tänkte försöka rida en helt ny väg.
Vi hann väl inte mer än komma över vägen innan 'freeze' inleddes. Det innebär att Z hittar allt möjligt att bli rädd för och helt enkelt tvärstanna. Vid denna ridtur inträffade detta tillstånd vid iallfall 5-6 tillfällen, hon tvärnitade när vi mötte allt ifrån hästar, vimplar som vajade i vinden, människor i garage, sågbockar, vägskyltar ja allt möjligt och omöjligt.

Trots detta, eller rättare sagt emellan 'farligheterna' skrittade hon på bra och vi kunde tom trava kortare sträckor i hyffsad form, ha ha. Det märks ändå att hon tycker det är så kul att få komma ut eftersom hon bjuder på så bra, emellan varven. Hela vägen hem var 'racer-skritt'.
Trots hennes 'freeze' så är hon väldigt trygg ute, det blåste ju som sagt halvstorm, och det enda som händer är dessa frysningar.

I kväll laddar vi för ett ordentlig dressyrpass för Johan!




Inget lag :-O



Kollade igenom startlistorna inför helgens tävling och insåg att det tyvärr inte blir något lag för KRT på söndag :-/
Jag var den enda KRT-ryttaren som var anmäld?!

Jaja, inte för att vi hade så mycket med tätstriden att göra precis, men det är som sagt kul att tävla i lag och har man anmält ett lag så tycker jag liksom att man ska fullfölja? Givetvis kan man ha skadad häst och få förhinder som man inte kan rå över och då är det inte mycket att göra år.

Konstigt att det alltid är flera som är intresserade av att rida när man diskuterar lag i början av säsongen, men när det väl kommer till kritan, så är det svårt att få ihop ryttare! Synd!




Fina fina Zinnia!

Hästarna njöt av dag två på betet när jag kom upp till stallet för att plocka in dem. Zinnia fick följa med in först och oj så förtvivlad hon var över att lämna de andra kvar i hagen. Hon gnäggade så det skar i öronen medans jag fördigställde alla stallbestyren.
Nån halvtimme senare hämtade jag in Caspian som gick och betade tätt intill de andra hästarna. Han hade absolut inga problem med att skiljas från Zinnia och fast det blåste riktig STORM följde han snällt med matte in.
Även de andra två pållarna knatade snällt med in på hängade grimskaft. Skönt, för det blåste verkligen så det knakade i träden!

På med dressyrsadel och skydd och sedan en rask promenad ner till ridhuset för att komma undan blåsten. jag ahr skrivit att det stormat förut, men jag får nog ta tillbaks de orden, för detta var allt snäppet värre!

Vi började i skritt med att få fröken att slappna av och skritta avspänt, vilket är väldigt svårt! Men när jag sedan satte igång i trav så var hon redan från start mjuk och fin och bärig. Travade mest på fyrkanten och gjorde lite övergångar och sen ibland in på volten för att böja igenom liite till. Kunde inte låta bli att rida lite förlängda travsteg på långsidorna och bannemig omdet inte blir just förlängs steglängd numera! Däremot var det lite svårt att sitta ner i slutet.

Efetr en liten skrittpaus fattade jag sen galopp och fortsatte att jobba mestadels på fyrkanten men lade volter på långsidorna och i slutet provade vi även på lite längningar i galoppen. Hon fortsatte att vara så mjuk och fin och kändes stadig och bärig.
Jag hade nästan svårt att komma på vad jag skulle rida när hon känns sådär fin!
Hoppas nu att detta sitter i tills träningen för Johan på torsdag och sedan till helgens avslutande omgång av div 3!


Betesdax!

I söndags hade vi stallmöte och bestämde oss för att släppa ihop alla fyra hästarna och from nu ska vi börja vänja in dem på gräs.
Eftersom de stått i samma stall så länge och Z har gått ihopp med både Marimba och Piggen förut, så fötutspådde jag att det inte skulle bli några som helst problem. Det blev det inte heller, de var istället pigga och glada och drog några brallar innan de galopperade ner på betet och började beta hysteriskt.

Caspian var som ett plåster på Zinnias sida och vek inte av därifrån i första taget och han föltuggade frenetiskt för att visa underlägsenhet när de andra hästarna kom fram för att hälsa. Han är inte så stursk inte :-)

De närmsta veckorna kommer vi att låta dem gå kortare perioder på betet och sedan kommer vi succesivt förlänga tiden, tills de går heldar på bete. Skönt för dem!

Z på bete i valåsen -09

På tur med Zinnia

Zinnia är rustad för en skrittur nere vid sjön. För omväxlingskull iklädd hoppsadel.


Nere vid sjön finns en härlig sandstig som vindlar runt udden.



Man har en härlig utsikt över hela sjön hela vägen.
Det var inte helt lätt att få till ok bilder efetrsom Z hade bråttom iväg :-)


Men så fort hon fick skritta på igen, så blev hon på bättre humör och spetsade öronen.
Man passerar över flera sommarstugetomter när man fortsätter stigen och det finns gott om platsbord och blomkrukor och en massa annat att bli lite 'rädd' för :-)



Vi fortsatte ut mot udden, där det finns en härlig sandstrand.



Men vad skådar mina ögon! Ve och fasa! Nån har inte tagit rätt och mockat efter sig
och det ligger en stor hög hästbajs mitt på den fina stranden! :-O
Dålig stil tycker jag! Vi ryttare ska nog vara väldigt glada över att vi tillåts rida här!




Zinnia brukar få gå ut en bit i vattnet, tyvärr är det lite stenigt och man 'sjunker lite',
men precis i vattenbrynet törs vi ut.



Kolla jätteöronen :-D 



Turen fortsätter på den härliga stigen som är i härlig grönska.
Våren är UNDERBAR!


När vi avslutar vår promenad och vänder tillbaks mot stallet, kan man vårt fina ridhus nere på fälten.
Den här årstiden skippar vi dock ridhus och rider hellre i naturen!


Mer Cartier i topp

I lördags var jag i trevligt sällskap och kollade in när ASVH Örebro arrangerade 3-års test vid Wittvångsgård. Det var ytterligare ett par Cartier som gjorde bra ifrån sig. Bl.a Hedda e. Cartier-Beach Boy som fick diplom och vann hoppningen på 50p, även Caskoj's Caresso e. Cartier hoppade 9-9 och fick diplom och 49p som hopptalang.
Båda dessa fick även klass 1 i dressyr.

Sammanlagt visades 6 st 3-åringar efter Cartier och de vi såg, var genomgående snygga, och alla hade minst 8 på typ tex, och var ofta mörkbruna.

Jag tror även att vi har kommit fram till ett bra upplägg angående Caspian fortsatta utbildning, han kommer att vara i gott sällskap, om man säger så, men mer om det senare :-)

Caskoj's Caresso e. Cartier ue.Favorit-Marino 49p och dressyrdiplom



Grundridning

I lördags kväll blev det en härlig ridtur på fotbollsplanen. det blåste storm men eftersom solen värmde, så gjorde det ingenting. Z trivdes som vanligt när jag rider där och var riktigt pigg och frammåt.

För omväxlingsskull lade jag mest tid på travarbetet och hon kändes fin! Jag red (som vanligt ;-)  ) rent grundarbete, och var noga med att hon skullle vara rund och djup i formen. Hon börjar verkligen släppa igenom även i vänster sida och det gör att det numera nästan känns lika bra i båda varven.
Galoppperade några varv och här släppte hon inte igenom sidorna ordentligt, även om galoppen blir relativt bärig, så galoppjobbet ska jag fortsätta med nästa ridpass.

Zinnia i Valåsen 2009



Ingen löshoppning

I lördags upptäckte jag att Caspian skadat sig och hade skrapsår på båda bakhasarna. Inget djupt eller allvarligt, men tillräckligt för att att det skulle vara lite svullet och ömt. Ingen i stallet har sagt att något har hänt, men jag misstänker att han har gått omkull. antagligen i hagen?

Löshoppningsplanerna fick vi därför skjuta lite på framtiden. Tråkigt, men huvudsaken är att lillemannen snart mår bra!

Hova våren 2011



Z som i Zebra ;-)



Från http://www.horseandhound.co.uk/news/397/307418.html

Zebror kan minsann!


Dax för löshoppning igen!

Nu har det gått några veckor sedan Caspian var iväg och löshoppade, så nu är det dags igen.
Denna gång på 'hemmaplan'.

Kanske att Zinnia får följa med också, mer som en rolig grej, än för att det behövs. Jag löshoppade henne endel i Valåsen och det tyckte hon förstås var kul och det är ju en bra variation.

Caspian på löshoppningsträning i hova, våren 2011





Schabrak - missbruk

Jag kunde inte låta bli att köpa med mig ett schabrak när jag var inne till 'Till häst' för att byta bomjärnet till min sadel.

Jag har verkligen nojja på schabrak! Ha ha, får skylla inköpet på att jag har få dressyrschabrak (men desto fler allround, äuhrm) och denna gång fastnade jag för ett svart schabrak från Catago, prisvärt och verkar vara av bra kvalitet.






ÖFKs elitlag till Strömsholm

Örebro Fältrittklubb kom på en andra plats i Västervik och i och med det är finalbiljetten till Strömsholm klar!
I ÖFK:s lag rer Patricia Normark/Vyper, Malin Åkerberg/Millimani E, Peder Zeiloth/Kelly Ek och Niklas Jonsson/Charlotta.
Grattis Niklas och ni andra!

Mantorpsryttarna som vann sista omgången i Mellersta gruppen


Slutställning 
1 Mantorpsryttarna 28 - till final
2 Örebro FK 22,5 - till final
3 Västerviksortens RF 17,5
4 Ölands RF 16
5 Svarttorps RS 15
6 Vetlandaortens RF 12,5
7 Folkungabygdens RF 10
8 Jönköpings FRK 2

Slutställning
1 Flyinge HSK 24 - till final
2 Vellinge HSF 21,5 - till final efter mindre antal fel i omg 2 och 3
3 Sölvesborgs RK 21,5
4 Helsingborgs FRK 20
5 Österlens RK 17
6 Malmö Civila RF 9,5
7 Dagstorpsortens RF 4
8 Lillhagens RK 1

Slutställning 
1 Jump Club RSF 25,5 - till final
2 Västerås RS 19,5 - till final
3 Enskede RS 19
4 Årsta Runstens SR 18
5 Hamre RK 15
6 Märsta RK 14
7 Enköpings RK 9,5
8 Skästa RC 5,5

1 Varbergs RK 26 - till final
2 Billdals RK 20,5 - till final
3 Fjärås HR 19
4 Onsala RF 18,5
5 Nääs RF 16,5
6 Laholmsortens LRF 10
7 Lilla Edets RK 8,5
8 Trollhättans Sportryttare 7


Mjuk häst

Z var riktigt mjuk och fin på gårdagens hoppträning. Allt 'dressyrande' börjar ge resultat! Övningarna vi började med kändes därför ganska lätt, galoppbom, kryss, galoppbom. Även när vi fortsatte med samma koncept på böjt spår, dvs en 'dogleg', så kändes det ganska lätt.

När vi sen gick över till lite mer banhoppning så var hon enligt Niklas i bra balans och han tyckte tempo och balans var bra och att det, om man jämför med tidigare (när jag rattade för mycket ;-) ), så såg även detta 'lätt' ut.

Själv hade jag däremot känslan av att hon var lite seg och inte riktigt tog skänkel fram och att det inte heller var så reglerbart bakåt. Nu tror jag att detta kan bero lite på var Zinnia är, rent styrkemässigt och jag får kanske nöja mig med att det är lite jämntjockt, som Niklas brukar säga.

Men ni vet hur det är, när man haft superbra känsla, så letar man efter den igen :-) Hur som helst så, måste jag så här i efterhand vara nöjd med passet!

 

Tävling hos showjumper.blogg.se


Spetsade öron



Såhär ser det oftast ut när jag kommer upp till stallet på eftermiddagarna. Två hästar som spetsar öronen och vill gå in, för de vet att det vankas eftermiddagsmat :-)

Eftersom det är vår och varmt och skönt, så ger jag ofta eftermiddagshöet ute i hagen. Det blir då smidigare att mocka och grejja och hästarna får nån extratimme ute i hagen. Speciellt bra med mycket hagtid är det ju för en busig 2-åring.
Sen får de kraftfodret inne, innan det är dags att rida Zinnia.

Den här veckan har Zinnia fått ta det lugnt, med en skrittur i måndags, uteridning tisdag och vilodag onsdag. Nu laddar vi för kvällens hoppträning för Niklas.

KRT kepsar

I höstas fick alla medlemmar i Karlskoga Ryttarteam snygga mössor och nu var det dags för kepsar!
Visst är loggan supersnygg?

Och tänk vad snyggt när alla funktionärer på våra tävlingar har dessa på sig, prydligt och snyggt + att det är enkelt för alla tävlande att se vilka som är funktionärer och tillhör hemmaklubben.




LB:0 Wittvång /LB:0 Gyttorp

Tänkte göra en jämförelse av programmen i Gyttorp och Wittvång.
I Gyttorp, i april red vi på 58,44 % ooch en månad senare i lyckades vi rida på den fantastiska procenten 65,62 % (trots felridning).
Jag fick faktiskt totalt hjärnsläpp, och hade ingen aning om vart jag skulle, ha ha, trots att det var ANDRA gången på samma dag jag red programmet?!  
Är det nån annan som fått hjärnsläpp på tävling? Antar att det hände ALLA, nån gång (och mig kanske fler gånger :-)  )

Denna gång så bestod bedömmningen av enbart 6:or och 7:or! Fick tom en 7:a på nån galopplängning.

Poängen inom parantes är poängen från Gyttorp och poängen efter, från Wittvång:

Gångarterna (frihet och regelbundenhet): (6/12) 6/12

Framåtbjudning (vilja att röra sig framåt, elasticitet, mjukhet i ryggen och bakbensengagemang) (5/10) 7/14

Lösgjordhet (eftergift på tygeln, formen, acceperande av bettet, harmoni, läytthet och mjukhet vid rörelsernas utförande, uppmärksamhet, fortroende och lydnad) (6/12) 7/14

Ryttarens sists och hållning - korrektheten och finheten i samt effekten av hjälperna (6/18) 6/18

Korrektheten i uppvisningen (hörnpasseringar, ridningen mellan rörelserna, programlinjernas följande) (6/12) 7/14

Domarens (Lina Hägg) kommentar var: Villig och positiv uppvisning. Kunde visa lite bättre skritt & blir ibland ngt 'gapig' men behåller bjudning.

Det återstår fortfarande att förbättra sitsen!
Hur som helst så är jag supernöjd med ritten och känslan och hoppas nu att jag kan bibehålla det till nästa tävling den 29/5 då sista omgången div.3 går av stapeln.






Cartier-avkommor på 3-års test

I år är de första avkommorna efter Caspian pappa Cartier 1148 3 år och den första kullen visas på 3-årstesten som pågår för fullt runt om i landet.
Det är jättespännade att se hur de utvecklas!

Cartier har i år lämnat 'hemmastationen' på Eklunda och är stationerad på Flyinge
De skriver: 'Cartiers första svenskfödda kull 3-åringar ser mycket lovande ut med rörliga flotta avkommor som hoppar fantastiskt villigt och som ärvt Cartiers härliga temperament'. Det låter ju lovande!

En Cartier-avkomma, Captain Ior, gick fantastikt bra i Strömsholm förra helgen, jag kan gissa att det är samma hingst som även blev rekommenderade vidare från rådgivande dbedömning  till Bruksprov(?).

Den fick dubbeldiplom och var tvåa av gångarthästarna och VANN hoppningen genom att hoppa 10-10.
Den imponerande poängraden lyder:

(Så man kan väl säga att Caspian har lite att leva upp till ;-)  )



Typ HHB Extr Skritt TravGalopp

9 8 8 8 9 9 = 51p dressyr

Typ HHB ExtrGalopp TeknT.emp

9 8 8 9 10 10 = 54 p hoppning

Caspian sommaren 2009


Framridning och dressyrryttartest

Läste precis en artikel där Minna Telde berättar om hur hon förbereder sig och rider fram inför tävling.

För mig som genom åren mest tävlat hoppning, är inte upplägget alldeles självklart.
I  söndags tex, missade jag att jag skulle in i collecting-ring 10 min innan min första start. Detta gjorde att 10 dyrbara minuter 'försvann' av min planerade framridning. Jag fick därför, så gott det gick, trimma det sista på den lilla platsen som fanns till förfogande. En collecting-ring är ju inte speciellt stor.

Första starten var LB:O med bedömningen Dressyrryttartest. Har aldrig tävlat den bedömningen förut och hade egentligen ingen aning om vad som förväntades.
Vi genomförde programmet utan någon egentlig miss och jag tyckte Z kändes mjuk och fräsch. Även längningarna kunde vi visa på ett bra sätt, dvs på den nivå vi är, så på det hela taget var jag riktigt nöjd när vi kom ut från banan.

När procenten, 57,6 %, lästes upp i högtalarna så blev jag inte direkt mer nöjd :-/
MEN när jag fick protokollet, som totalt avviker från det vanliga, så kändes det lite bättre. Många av mina brister är jag väl medveten om och denna bedömningsform gör onekligen att man får koncentrera sig på en av grunderna i ridningen: sits och inverkan.


Så rider Minna Telde fram inför tävling

Stalljour

Morgonjour i stallet, även om det är jobbigt att masa sig upp, så är det allt bra härligt att ha stallet tidiga mornar så här på våren.
Luften är fräsch och äppelträden blommar och man möts av fyra hästar som mullrar när man börjar slammra i foderhinkarna. Fodring och insläpp är ju gjort i en handvändning när det är så få hästar.

I dag passade jag även på att göra klart allt till Caspian, direkt på morgonen, eftersom det bär av en sväng till Örebro i kväll.
Zinnia ska få komma ut en sväng i skogen med min hästhjälpare. Det passar bra för henne att få gå lite lugnare efter förra veckan Johan-träning och två dressyrprogram i söndags. (I går var vi ute och promenerade igen.)


Zinnia och cherry i hagen i Valåsen 2008.


Sälja hästar - inte min grej!

Usch så svårt jag har att sälja hästar! Först att fatta beslutet och sedan att verkställa det!

Hur som helst har jag bestämt mig sen ett att, för att sälja Cherry. Eftersom jag själv inte har möjlighet att betäcka henne och ta föl igen, jag kan ju liksom inte samla på mig hur många hästar som helst, så bestämde jag mig för att sälja henne som aveslto. En upppgift hon passar toppenbra till.

Så i lördags åkte Cherry till sitt nya hem i Kungsbacka och jag kunde nog inte ha hittat ett bättre hem till henne! Det känns faktiskt riktigt bra, även om det såklart är jättejobbigt att lämna bort henne.
Cherry är nog den häst som jag hanteringsmässigt och ridmässigt har gillat allra bäst utav alla hästar jag ägt. Jag älskar hennes känslighet och att
och trots det så är hon en riktig klippa. totalt orädd och ottittig för allt!

Så mycket kul saker vi gjort tillsammans!

Laghoppningar:






Å lite dressyr ;-)


Betäckt-08 med Cartier 


Fölade -09.



Helgen

I fredags tog jag och Z vår sedvanliga power-walk, det har blivit ett återkommande element :-) Dels är det skönt även för matte att röra på benen och ska man ändå bara skritta, så spar man lite tid genom att inte borsta, sadla och tränsa.
(Nej, jag borstar inte mina hästar varje dag, om jag inte ska rida. Har svårt att tro att hästarna mår bättre av det? Eller vad tror ni?)

I lördags trimmade vi ett pass på fotbollsplanen, trots att det är sand under gräset, så känns den faktiskt ganska stum.
Hur som helst så blev det ganska mycket galopp eftersom hon blir riktigt fin även i traven efter det. Hon var ordentligt taggad efter att jag ridit några tempoväxlingar och hon nästan drog för mig i vänster varv, ha ha.
Fortsatte att fila på 'verktygen' jag fått från de senaste träningarna, jag känner verkligen att det är MIN egen ridning/känsla som måste trimmas till. Och, det känns bättre och bättre! 

Sen blev det årets första ordentliga bad för Z och trots att vi inte kan Binda upp hästarna, utan spolar med en trädgårdsslang bakom stallet, så står hon nästintill som ett ljus. Putsning och knoppning sparde jag till söndagen och istället åkte jag hem för att kolla på melodifestivalen. 

Fina, fina Zinnia - lagrapport div 3

Hade en jättebra känsla på framridningen till lagklassen, LB:0. Z kändes mjuk och 'ihop', lätt i handen men samtidigt jämn på båda tyglarna.
Känslan höll i sig även inne på banan och dessutom höll domaren med mig! Vi red ihop hela 65,62%! Procenten hade blivit ännu lite högre om jag inte klantat mig och ridit fel väg, men efter en sån fin känsla kvittar det lixom :-)
Jag hamnade första utanför placering, men det spelade inte heller så stor roll, även om det såklart är kul att få rosett och plakett.

Riktigt bra gick det även för lagkompisen Ylva Åkerberg som lotsade runt fina och stadiga Bellmondo på hela 67% och en total fjärdeplats i klassen.  Superbra jobbat!
Ida Eriksson och Biggen (som är unghäst) hade otur med att hamna helt själva på sin bana och Biggen blev riktigt spänd och efter en galoppfattning hoppade han helt sonica över staketet! Stackars Ida, men så är det med unghästar: allt kan hända! Det är bara att ta nya tag!


Caspian snart 2 år


Nu är Caspian snart 2 år gammal och mäter ca 161 cm fram och 162 cm bak.

Men i mina ögon är han fortfarande 'min lilla bäbis', eller vad säger ni :-)


Mellangångarter & ren skritt

Eftersom det är tävling på söndag så passade jag på att be Johan om att får rida lite mellangångarter på torsdagens träningspass.
Vi är egentligen inte riktigt färdiga för det, men som även Johan sa, så är ju tävlandet en bra morot för att fokusera och förbättra sig. Man har helt enkelt ett mål med ridningen.

Men innan vi kom så långt, till mellangångarter alltså, haha, så blev det sedvanligt arbete på volt. Jättebra, för det är verkligen så att om grundridningen fungerar, så fungerar de flesta 'rörelserna' också.

Jag får jobba ordentligt för att få ihop henne och vi var svttiga både Z och jag innan vi väl fick ge oss ut på fyrkanten, där vi la en volt på långsidan och sen fortsatte med längning snett igenom. Vi gjorde detta i både trav och galopp och numera börjar det faktiskt likna längningar och Johan tyckte tom att mellangångarterna var bra.
MEN sen är nästa steg att få till dem när man rider själv, för att sen kunna rida dem på framridningen och sedan på tävling, så vi har ju en bra bit kvar, så att säga.

Något som hjälpte till mycket, var att sänka högerhanden eftersom formen då blev rundare och jag kunden även hålla ihop henne bättre i längningarna.

Dessutom, när jag rider henne på yttertygeln, i låg form och lugnt tempo, så blir skritten ren!
Så from nu har jag förhållningsorder från Johan och får bara rida sådan skritt för att undvika passen som kommer direkt när hon blir hög i nacken och forcerad.

Träningen var ett lyft och nu är jag så sugen på att fila vidare med hjälp av alla 'verktyg' jag fått! Ridsugen helt enkelt!

Några fler bilder från ridpasset på fotbollsplanen.


Kolla de vippande långa öronen :-) Söt-Zinnia



Hagar + bete

Våra hagar innehåller nästintill inget gräs än.
Efter att mina hästa sprängt tråd och insläpp till en av hagarna i vintras, har stallägaren stökat om lite med hagarna, och vi har egentligen en hage mindre än tidigare.
Det har gjort att vi nu alternerar hästarna på en liten och brant hage brevid stallet och de hagarna vi använder är också pga detta väldigt upptrampade.

I slutet av maj kommer stallägaren att öppna upp en av tre beteshagar där det växer så det knakar. Två av hagarna är även gödslade :-O
Detta innebär ju en ordentligt omställning för hästarna, att gå från inget gräs till mycket kraftigt gräs är absolut inte det optimala, och inget jag själv valt att göra.
Jag kommer, när betet öppnas, att bara ha mina hästar där ett par timmar, för att sen succesivt utöka tiden så att de får en chans att vänja in sig.

Zinnia är dessutom ganska fin i kroppen nu, så jag ser inte direkt fram emot att låta henne tjocka på sig av ett för kraftigt bete. Även Caspian är fin i kroppen nu, men en 2-åring behöver bete och långa dagar i hagen, så för hans del passar det bättre.

Hur gör ni? Låter ni era hästar gå på bete? Rids de eller ger ni helledigt?

Efter 30 min powerwalk varav halva tiden på asfalt, få Zinnia njuta av lite gräs.





De preliminära startlistorna har kommit

Klass 2 DRESSYR LÄTT B:0 2006 Dressyrryttartest

Nr.RyttareE.nr Häst


Nr.RyttareE.nr Häst
1. ---  
2. 11:30:00 ANNIE FRANSSON, Örebro Ryttarteam Fö 5. BETTY FAY (SWB)
3. 11:38:00 ROSE-MARIE GUSTAVSSON, Alkvetterns RS 27. NEEBRO PEARLYS PRICE
4. 11:46:00 JENNY HOLMSTEN, Örebro Ryttarteam Fö 17. ESPERANZA XXX
5. 11:54:00 MARIE-LOUISE TIDHAMMAR, Gyttorps RK 6. BRONX
6. 12:02:00 LINDA JONASSON, Karlskoga Ryttartea 44. ZINNIA
7. 12:10:00 LENA PERSSON, Gyttorps RK 37. TARRANTINO (SWB)
8. 12:18:00 JOHANNA REIMFELT, Örebro FRK 7. C. C. MANHATTAN
9. 12:26:00 PERNILLLA ROBERTSSON, Lindetraktens HSF 10. CHIVAS (SWB)
10. 12:34:00 BEATRICE JOHANSSON, Örebro Ryttarteam Fö 14. DOXA (SWB)




Klass 4 DRESSYR LÄTT B:0 2006


Nr.RyttareE.nr Häst

Nr.RyttareE.nr Häst
1. 13:00:00 LINA JOHANSSON, Örebro FRK 38. TRICOLOR
2. 13:07:00 YLVA ÅKERBERG, Karlskoga Ryttartea 4. BELLMONDO
3. 13:14:00 MALIN LANTZ, Borås FRK 20. FIRST IMPRESSION
4. 13:21:00 ANNE ANDERSSON, Christinehamns RK 30. PORLA
5. 13:28:00 VIKTOR BERGGREN, Kumla RK 15. EL EMILION
6. 13:35:00 FILIPPA BJÖRLING, GlanshammarsRyttarna 40. VALZE DE LA VIE (SWB)
7. 13:42:00 BOEL HÖGLUND, Östernärke RF 45. ZTINGRAY
8. 13:49:00 BEATRICE JOHANSSON, Örebro Ryttarteam Fö 14. DOXA (SWB)
9. 13:56:00 MARINA FALLGREN, Kumla RK 35. SORRO (SWB)
10. 14:03:00 SOFIA FORS, Örebro FRK 26. MR HUT XX
11. 14:10:00 ANNIE FRANSSON, Örebro Ryttarteam Fö 5. BETTY FAY (SWB)
12. ---  
13. 14:17:00 LOTTA LARSSON, Degerfors Rid och KS 46. SIR FOKIN
14. 14:24:00 ANNA EKMAN, Örebro Ryttarteam Fö 31. QUEEN P
  PAUS
15. 14:49:00 EMELIE HEDENGREN, Örebro Ryttarteam Fö 48. JUVENELLE
16. 14:56:00 JENNY HOLMSTEN, Örebro Ryttarteam Fö 17. ESPERANZA XXX
17. 15:03:00 LINDA JONASSON, Karlskoga Ryttartea 44. ZINNIA
18. 15:10:00 EMMA FALK, Örebro Ryttarteam Fö 28. NEVOTTIE
19. 15:17:00 EVELINA NORDQVIST, Örebro FRK 32. QUITE NICE (SWB)
20. 15:24:00 LENA PERSSON, Gyttorps RK 37. TARRANTINO (SWB)
21. 15:31:00 MATHIAS PETTERSEN, Lilleruds Hästsportk 34. ROMEO
22. 15:38:00 JOHANNA REIMFELT, Örebro FRK 7. C. C. MANHATTAN
23. 15:45:00 MATILDA FROMMEGÅRD, Örebro Ryttarteam Fö 39. URANO
24. 15:52:00 INGER SVENSSON, Viby Rid och KS 18. FARGO
25. 15:59:00 JENNY WALLENBORG, Örebro Ryttarteam Fö 24. LAMA JUNA
26. 16:06:00 KAROLINA NORDKVIST, Örebro FRK 25. MALVA

Jag startar alltså 12:02 och 15:03. Brr, blir lte nervös nu faktiskt :-)

Vita nosar

Både Cherry och sonen Caspian har stora vita bläsar och blir därför lätt solbrända/solsvedda. Jag har provat lite olika preparat och kommit fram till att det som funkar allra bäst är att smörja med en vattenbaserad hög, gärna 50, solskyddsfaktor för barn.
Dessa är inte lika kladdiga som tex 'helosan sol' som finns i många ridsportsbutiker, dessutom har den endast solskyddsfaktor 8, vilket jag inte tycker hjälper.

Samma år som Cherry fick Caspian brände hon ändå upp näsan ordentligt! Enda sättet att få bukt med excemen som spreds sig långt upp på nosryggen var då att dissakera en flughuva och sy på ett 'nosskydd' på en annan flughuva. Stackars Cherry såg ut som Darth Vader, men det var effektivt och excemen läkte på ett par veckor. 

Det gäller att smörja vita nosar varje dag.

Uteritt

Jag skulle egentligen ha skrittat ut igår, enligt min planering, men eftersom jag inte är mycket för att planera och så sprack 'schemat' och turen innehöll både lite trav och galopp.

Det var strålande vackert väder även denna dag när vi begav oss ut i naturen. Z skrittade på med såsiga, spända steg eftersom vi red höger vid stallet och över vägen = mycket otäck tur i hennes ögon, ha ha.
När vi väl ridi över vägen igen och ner och förbi hembygdsgården blev det dock annat ljud i skällan och nu blev det superskritt istället.
Vi fortsatte i trav ut på 'travbanan' och travade hela rakan, sen vände vi och galopperade tillbaks. Luftiga och härliga språng. Jobbade litegranna, trots uteritt och fick igen samma härliga känsla: energisk häst och mjukt stöd. Dessvärre glappar jag lite för mycket på tygeln, så formen blir ostadig, men återigen: vi är på rätt väg!
Sen fortsatte vi turen över vägen och in i skogen bakom några hus och Z tycker det är sååå spännande, ha ha.
Nöjda vände vi sen och skrittade hemåt igen.

Han ut en tur med lilleman också, men efter att ha stått i liten hage i ett par dagar, så var det mycket myror i brallan och han var både på och ovanför backen :-)
 Tanken var att han skulle få beta lite gräs, men han hade inte riktigt ro i kroppen till det. I dag ska han få gå i större hage igen, så förhoppningvis kan han bralla av sig. Det är inte lätt att ha mycket spring i benen och få utlopp för det!

Zinnia och jag på fotbollsplanen





UNDERBART sommarväder!

Man blir glad i hela själen när det är sånt strålande vackert väder!
Eftersom vi skulle iväg på annat galej i går kväll, så hastade jag från jobbet och slängde på alla atrialjer såsom sadel, träns och benskydd.
Sen slängde jag mig själv upp (det var en ren överdrift, eftersom jag hade REJÄL träningsvärk i ljumskarna sen gårdagens pass). Skrittade ut en kort runda innan jag red upp till fotbollsplanen för lite lättare dressyr.

Z var RIKTIGT på hugget! Hon gillar absolut utebanan mer än ridhuset och vem kan klandra henne :-)
Försökte tänka på att inte rida överilat utan istället bromsa upp, utan att för den skull bli fast/stum i handen.

Efter ganska mycket galopp testade jag lite längningar och hon tog i och längde som bara den. MEN sen var det inte lika lätt att få stopp på ångloket. Inte för att hon blir så stark, egentligen, utan för att det krävs att jag är med och parerar ganska snabbt för att få tillbaks henne. Än så länge är jag iallfall mycklet nöjd att hon svarar så bra framåt. 

Sen red jag igenom programmet, vilket kändes ganska ok, förutom att det blir lite vingligt och att jag ibland glömmer att rida, utan 'åker' mellan punkt till punkt. Stundtals fick jag iallfall en riktigt bra känsla och det känns som vi är på rätt väg!

Skönt för hästarna att slippa täcken ute!

För tjejigt?

Min sambo har satt ner foten!

Jag kommer INTE att få turkosa sporrar och matchande turkos piké när jag fyller år, ha ha.

Då kontrar jag med att vilja ha röda ridbyxor istället! :-D Man kan väl vara tjejig fast man snart, äuhm, är tant?!

Är det inte ASSNYGGT????

Jin stirrup sporrar i lättmetall



Pike från Hv Polo



Programridning och trimma ORDENTLIGT

I söndags var det dags att träffas och rida igenom programet inför nästa söndag, då omgång 2 av div 3 ju går av stapeln. 2/3 delar av dressyrlaget var på plats och vår snälla klubbkamrat Bibban gav oss en RIKTIG genomkörare.

Jag tyckte Z kändes ganska pigg och glad när vi red fram, trots att vi höll till inne i ridhuset. Men det visade sig attt jag red fram henne, alldeles för överilat och att jag istället skulle hålla ihop henne mycket mer på yttertygeln! Dessutom fick jag inte 'mecka' för mycket med innertygeln, utan skulle använda överskänkeln för att ställa och forma innersida. Och oj vad fin hon blev stundtals! 
Riktigt reglerbar, med 'mycket' tryck och lätt oh fin, men stadig, i handen. Sen orkar jag inte hålla ihop detta ett helt program, eller ens ett helt varv, men det är iallfall en mycket angenäm känsla att eftersträva! 

Red sen igenom programmet, vilket var ok, bortsett från att vi fick svårt och miss i kommunikationen i vänster fattningarna och att jag hade svårt att komma ihåg programmet.

Denna veckan ska jag försöka rida igenom programmet minst en gång till. I kväll ska jag trimma på gräsbanan, tisdag blir det ett skrittpass ut, onsdag trimma igen och på torsdag träning för Johan.



1 år går fort

Nu har jag hämtat hem Cherry, efter 1 år som sällskapsdam! Det är inte klokt vad fort tiden går!

Vi mellanlandade i Knutsbols-stallet och verkade och fixade till fötterna. (Även Caspi och Zinnia fick lite hovvård.)



När vi ändå höll på så passade jag på att bortsa bort några kilo vinterpäls och friserade pannlugg, man och hovskägg.



Docksöt va? :-)



Sen bar det av till sommarbete ute i Håkanbol!


Hjälpsamma hästmänniskor & 'hoppkänslan' är åter!

Igår körde det ihop sig rätt så rejält!
Jag skulle ha varit den som skulle ha hjälpt till, men istället fick jag en massa hjälp av andra snälla häst människor som ställde upp och hkjälpte mig så att jag både kom till och från hoppträningen på utsatt tid. Stort tack!

Hoppträningen gick faktiskt ganska bra! Det var ett tag sen jag hade en bra känsla och det var spännande att nu uppleva att jag faktiskt kunde komma till lite bättre ridning här.
Vi började på en linje med räcke-oxet-räcke och 4 + 4 galoppsprång. Det tog ganska många varv innan jag hittade rätt rytm och ridning vilket resulterade att vi kom in lite för kort och eftersom jag då fick trycka på för att räcka över på 4 så blev det, som ett brev på posten, trångt ut.
Ett par gånger blev det även 5 galoppsprång in, men till slut fick vi till det och då gick det även mycket bättre i vårt (mitt) svåra varv, vänstervarvet.

Sen övergick vi till att hoppa lite mera bansträckning, men fortfarande skulle vi jobba dem ordentligt. Hoppade runt ganska låg höjd och tyckte faktiskt att det kändes riktigt bra, och eftersom jag ville hitta 'känslan' så bad jag om ett varv till på samma låga höjd (istället för att jag ska börja ändra en massa, som jag alltid gör, eftersom hindren blivit 10 cm högre :-D ).
Andra varvet kändes faktiskt riktigt bra! Hon var ganska reglerbar och kändes mjuk och fin. Så nu är det bara som Niklas, alltid säger: jag måste hoppa mera. NÄR ska jag ta tag och gör det? ha ha

Till salu


http://www.bukefalos.com/r/showentry.php?e=200687&catid=searchresults&searchid=3338050







Trossnäs för andra gången

Det haglade i tisdags när jag var påväg hem från jobbet för att byta om innan stallet. Påväg ut mot stallet var det istället strålande sol och påvägen mot Trossnäs kom ytterligare en hagelskur 'från hell'. Man kan ju i detta läge undra vad man håller på med? Terrängträning när det haglar på tvären?

Som tur var blev det på nytt strålande när vi väl landat i Trossnäs. Denna gång tyckte jag nästan att vi fick göra lättare hinder än förra gången? Vi hamnade i en grupp med några unghästar, så det kan ju vara en förklaring.

Z fick hicka och stannade 15 m före en vit grind, men när hon fått gå fram och kolla på hemskheten så gick nästa anridning mycket bättre och hon hoppade utan tvekan. Generellt fick hon snabbare bättre bjudning och var inte lika 'slingrig', nu handlar det mer om att jag ska börja lita på att hon faktiskt kommer 'ta tag' i hindren, så att jag kan slappna av och rida med mindre kontroll. Efter den lilla graven busade hon tom lite och sköt rygg och ruskade på huvudet. Ha ha

Vi avslutade med att 'hoppa' vattnet, förra gången hade det ju inte riktigt tinat. Denna gång fick vi vada ner i vattnet, vilket hon gjorde med viss tveksamhet, sen var det ett litet upphopp ut.
Vi fick göra detta flera gånger och det behövdes eftersom det blev alltid lite tveksam skritt/trav ner i vattnet. Uphoppet var dock inga problem.
Slutligen fick vi skritta ner i vattnet, göra en u-sväng och skulle då trava mot ett upphopp med en stock över. Vi hade knappt styrfart, men påhejjade av tränaren så fortsatte vi ändå och hon skuttade plätt-lätt upp över stocken utan problem. Ha ha, jag hade aldrig trott att det skulle gå att hoppa nästan stillastående, men ibland blir man lite lurad och enkla hnder ser svårare ut än vad de är.

Riktigt kul är det iallafall och jag hoppas att vi snart kan åka tillbaks på fler träningar!

I kväll laddar vi för första hoppträningen utomhus!

Bilder från förra träningen i Trossnäs



Foderkunskap

Läste ett mycket tänkvärt inlägg angåebde foder, på Birgittas blogg, själva.

Kraftfoder ska komplettera stråfodergivan. Dvs om man har mycket ett proteinrikt stråfoder behövs oftast inget kraftfoder alls. Om man istället har ett proteinfattigt stråfoder får man komplettera med kraftfoder med protein. Samma sak med energi. Innehåller stråfodret för lite energi får man komplettera med ett energirikare kraftfoder och vice versa.

Jag förundras även över hästägare som när hästen av olika orsaker vilar helt tar bort kraftfodret och bara fodrar med ett proteinfattigt hö. En lättfödd häst behöver kanske bara stråfodret i detta fall, men om man ser med blåtta ögat att hästen bygger en stor höbuk, men att rumpa, manke, rygg och hals faller ur, ja då kan man misstänka proteinbrist. 

Ett annat fenomen är hätägare som byter kraftfoder som trosor (krasst uttryckt). Det tar ca 2 veckor för en häst att vänja in sig på ett foder. Därför säger sig själv att det inte är den bästa lösningen att fodra med ett (kraft)foder i en månad för att när detta är slut, månaden efter köpa det foder spm just då finns på rea!?

Föl och unghästar är ett annat kapitel. Min 2-åring har ett betydligt större proteinbehov än min 7-åriga ridhäst, just pga att han växer.
Jag har, är jag ganska säker på, pga en bra foderstat lyckats undvika att han växer alldeles för ojämt.

Ja, bra och framförallt rätt foder är en nödvändighet för en pigg och glad häst.

Färg ska det vara!

Eller vad sägs om dessa läckra och färgglada 'vill ha' saker?

Jin stirrups häftiga sporrar i lättmetall:




Hv polo pike i läcker färg


Hv polo schabrak



Jw schabrak


Horseware Amigo Jersey Cooler täcke

Fotbolls-trimm

Pga lite snålt om tid så trimmade jag Z på fotbollsplanen ak gräsbanan. Den ligger bara nån minuts skrittväg från mitt stall och Z triv riktigt bra här. Nackdelen (eller om man vill fördelen ;-)  ) är att det inte finns något staket. Man får alltså en välbehövlig dos av att kolla av rakriktning.

Z var pigg och glad när vi började i skritt.  Jag jobbade vidare enligt konceptet (om ni kommer ihåg Johan Ekberg-träningen i torsdags) med att runda och korta ihop henne och få henne kvickare in bakbenen. Gjorde samma arbete i trav, både på volt och 4-kant och nu fick jag tom sitta och bromsa upp henne eftersom hon hade så bra energi. Vilket ju bara är kul!
Galoppade lite på slutet och det kändes lika bra i båda varven! Så skönt att (åtminstone stundtals) komma över min oliksidighet.

I kväll bär det iväg på terrängträning i Trossnäs igen, i trevligt sällskap. Ska bli hur kul som helst!

Bilderna från träningshelgen i Markebäck, fotat av Linn Ingvarsson www.dressyrmupparna.se









Karlskoga Ryttarteam is the shit!

                                                

Jag hade missat att det var styrelsemöte igår och därför blev det lite mer bråttom till och i stallet igår, men jag hann ändå (preciiis) med det jag skulle innan.

Våra möten är dessutom väldigt trevliga och stämningen i hela klubben är så himla positiv och härlig, så även om jag var ganska trött när jag kom till mötet så blir man piggare efteråt :-)
Sen skadar det ju såklart inte att få höra det senaste skvallret :-D

Man hör och läser på bloggar om klubbar (och jag har själv erfarenhet från tidigare klubbar) där man klagar över att för få hjälper till och att det saknas funktionärer till tävlingar och arbetsdagar etc. Det är nog ett problem i de flesta idiella föreningar till lidar av.

Framgångsreceptet i vår klubb är nog att

Vi arrangerar inte fler tävlingar än vad våra funktionärer orkar med, det innebär istället att våra medlemmar gladeligen hjälper till vid de tillfällen vi har tävlingar/klubbtävlingar.
Vi har bara en tävling/år och behöver inte ha, för att få ekonomin att gå ihop. Sen anordnar vi även KM och programridningar, bara för att det är kul. Därför har det aldrig varit svårt att få ihop funktionärer.

Vi är en helt och hållet en fristående och tävlingsinriktad klubb utan egen anläggning vilket gör att vi inte behöver dela våra inkomster med någon (tex ridskola) och vi behöver inte heller bekosta en (ofta dyr) anläggning. Vi hyr istället in oss på en anläggning när vi kör våra arrangemang.
Det medlemmarna tjänat ihop går tillbaks till våra medlemmar!

Förra året kunde vi ge våra medlemmar en träningshelg, presentkort, gratis klubbmössor och utöver detta givetvis ryttarbidrag iform av licens och startbidrag.
I år fortsätter vi i samma anda med en träningshelg, bussresa till Strömsholm och gratis klubbkepsar.

Istället för att sälja bingolotter, kakor, korvar, underkläder och lotter, så jobbar vi i garderoben på Valsverket. Något som varit mycket uppskattat av alla medlemmar, till de som ställt upp vid minst 3 tillfällen har vi dessutom delat ut presentkort på 600kr. Detta fortsätter vi med även 2011.  

Olika personer har olika stor möjlighet att hjälpa till, beroende på livsituation. De flesta har en eller flera egna hästar och dessutom kanske eget stall och därutöver familj och barn och då kan det vara svårt att hjälpa till varje gång. Man får helt enkelt vara glad för de timmar som var och en kan och vill avvara till fördel för klubben, istället för att ge onda ögat om någon jobbar halvdag istället för heldag.

En styrelses roll är ju i mångt och mycket att entusmera, dvs det ska roligt att vara medlem! Detta trots allt är något man gör idiellt och på sin fritid. Tjaffs och för mycket jobb och tyngrodd verksamhet, är inte roligt.



Shopping-time

Efersom vi ändå var inne i Örebro passade jag på att besöka Hööks, som hade Jubilem. Det var lika trist som vanligt! Ha ha. Det enda bra är att de har lite MH grejer.

Hittade iaf dessa skorna, som är lite nättare än de jag (MH) som jag har haft hittills och som är otroligt sköna och slitstarka. Men nu, ska jag prova dessa iaf. Eftersom jag både mockar, rider, tränar och tävlar i samma skor, så krävs ju lite kvalitet!


Eftersom Z breddat sig sen förra året, när jag köpte min dressyrsadel (Wintec Isabell Werth) så måste jag nu köpa ett vidare järn.
Hoppas nu bara jag köpte rätt färg/bredd! Jag TROR att det sitter ett blått järn i, så jag köpte med ett rött järn, men då sitter det säkert ett rött järn i, ha ha.



Å sen slank den här med, som kom väl till pass när Caspian skulle snyggas till i söndags. Konstigt nog (eftersom ahn gått helt otäckad) är han väldigt kort och fin i pälsen och har varit det hela vintern, men fäller lite gör han förstås.

 


Löshoppning i Hova

I går bar det av med lilleman, dvs Caspian, på löshoppning. Det är nyttigt även för en liten 2-åring att miljöträna och åka transport alldeles själv!
Han skötte sig JÄTTEBRA!
Gick snällt, om än lite försiktigt, in i transporten på första försöket och stod sen snällt hela vägen ner till Hova, där vi lastade ur. Hn tyckte det var otäckt att backa ut på lämmen och flyttade kroppen utan att flytta bakbenen :-) men efter lite klappar och lite övertalning kom vi ut.
Vi var precis i tid och fick gå in i ridhuset nästan direkt. Efter ett varv därinne hade han slappnat av och skrittade på som vilken världsvan häst som helst. Vi fick ändå gott om tid på oss och skrittade runt flera varv innan det var dags att släppa honom.

För första gången släppte vi honom mitt på långsidan före hindren, som de två första gångerna bara var bommar på backen. Lars-Magnus var piskförare och ytterligare en tjej med långpisk kunde driva på efter hindret. Vi skramlade med godishinken så han fick stanna på samma ställe som vi släppte honom.

De första gångerna var han lite loj och travade på ganska oengagerat, men efter hand började
han förstå vad han skulle göra och han avslutade med ett par fina språng och bra bjudning och det märktes att han var mycket nöjd med sig själv. Sen lastade vi och åkte hem lika okomlicerat som vi kom dit!
Duktiga lill-killen!

Caspian löshoppar, oct 2010


RSS 2.0