Niklasträning - sidvärtsrörelser & serie

Det var verkligen roligt att träna igen, det var ett bra tag sedan vi tränade ordentligt.

Vi började med lite gemensam framridning där vi delade av fyrkantspåret och flyttade höger resp vänster på långsidorna. Zinnia som är ganska 'otrimmad' för tillfället flyttade sig inte direkt frivilligt  för skänkeln och inte hjälpte det att ryttaren är lika otrimmad och istället drog mer i innertygeln. Det blev iallfall något bättre efter hand och nu j-a ska vi träna sidvärtsrörelser!

Nästa övning var att hoppa ett litet räcke på voltspår, en väldigt enkel, men ack så nyttig rörelse. Även här kom vårt problem i vänstervarv fram. Hon är helt enkelt fortfarande väldigt oliksidig. Niklas tyckte tillslut att vi gjorde det ganska bra, men att Zinnia måste bli 'kvickare'. Det är ju av naturen en häst med långsammare aktion, men genom att flytta henne så kommer hon bli kvickare.

Jag red inte hela passet utan avslutade efter att vi hoppa en serie med travbom, räcke 5½m oxer, 9m oxer. De två sista galoppsprången kändes kort när serien var liten, men allt eftersom sista oxern höjdes blev det ganska normalt. 
Väldigt kul att vara igång med hoppningen igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0