Banhoppningsträning

I onsdags var det hoppträning för Niklas. Otroligt smidigt när träningen är på hemmaplan och väldigt kul att vara igång mer ordentligt med hoppningen! Zinnia tyckte också att det var kul och var ordentligt taggad (för att vara henne) och tom drog iväg mot hindren ha ha.
Träningen var inriktad på att hoppa en bana på tävling och vi fick att hoppa fram på ett räcke och en oxer, precis som på en framridning. I mitt fall handlar det mest om att få Zinnia att vara i balans, dvs hoppa och landa i balans samt att vara så balanseratd hon kan, mellan hinder. 
Jag fick lite tips på hur jag skulle bibehålla balansen även i landningen, ibland dyker hon lite i landningen, och i vissa språng fungerade det riktigt bra, men ibland fick piloten lite för mycket att tänka på och då glömmer jag bort vissa bitar. Sedan fick vi direkt hoppa en bana med tre relaterade avstånd och en liten trekombination.
Jag satte lite mera tryck i galoppen och då blev det direkt  för mycket framåt och i och med detta kapade vi bort ett galoppsprång på alla relaterade avsprång.
Niklas höjde lite och vi fick komma igen, denna gång parerade jag mer och lät henne ej öka farten mot hindren och red i en 'långsammare' galopp, och nu stämde alla avstånd! Vägarna blir lite slarviga ibland, så det måste vi slipa på och jag måste även 'lära mig'  hennes galopp. Hon har verkligen inga problem att räcka fram till hinder, utan tvärtom  måste jag hålla ihop henne så att vi ej kommer för nära. Stor galopp alltså ;-)

Dressyrtävling igen

Startlistorna inför Valåsens dressyrtävling den 30 maj har kommit ut och jag och Zinnia fanns med. Jag hade halvt som halvt gissat på att bli bortlottad pga att intresset för lokala dressyrtävlingar varit så stort , så arrangörerna tvingas lotta bort ekipage, men nu blev det alltså start trots allt. Det var många lokala ekipage med, så det ska bli skoj att se.

Ska bli spännande att se vad Zinnia tycker om dressyrstaket då vi tidigare bara startat inomhus och med sarg. Vi startar LC:1 så nu måste jag plugga dressyrprogram igen och förstås trimma dressyr.  (Men först hoppträning på onsdag :-) )
Som tur var fick vi en ordentlig genomkörare av Anna Björkman i förra veckan, vilket behövdes då det var ett tag sedan vi tränade. Zinnia var jättefin och som vanligt när vi är på 'nytt ställe' så lägger hon i en extra växel och jobbar på lite extra. 
Allt fungerar så mycket med den där extra bjudningen, tom  galoppfattningarna där hon annars slår sig fri. Det vi måste jobba vidare med  är att hon är väldigt oliksidig, vänster är ju som bekant min svaga sida och  under detta pass blev det mer uppenbart att det är  min vänsterskänkel hon ej svarar för. Vi ska även trimma till avsakningarna där hon blir mot handen, men här är vi på helt rätt väg och det är bara att träna vidare för att få till det.

Cherrys mage växer och juvret har börjat att fyllas på. Hon är beräknad till midsommar, men jag undrar om det inte kan bli lite tidigare än så...
Pappa heter Cartier och mer info om honom finns på www.eklunda.com

El Cheerio e.Chess ue. Electro uee. Maraton

Debut på hoppbanorna

Förra helgen tillbringade jag i Falun i sällskap med en min kompis Camilla. Förutom god mat & vin så blev det hästtävlingar för hela slanten. Nationell hopptävling med mycket fina hästar. Jag har aldrig varit i Falun tidigare och jag måste säga att det var en väldigt fin anläggning i härlig miljö. 
Camillas 6-åring gjorde två felfria rundor i 1.30 och är därmed färigkvalad till Falsterbo, vilket naturligtvis gjorde helgen extra lyckad.

Falun-helgen gjorde mig riktigt hoppsugen vilket passade bra då det i helgen var dags för tävlingsdebut i hoppning! Tidigt på morgonen styrde vi kosan mot Kilsvikens stuteri. I anslutning till  tävlingsplatsen fanns både kor & får, så Zinnia hade mycket att titta på ! 
Vi startade 0,90 cm och framhoppningen kändes ok och hon bjöd fint på hindren. På banan var det en mer spänd häst, de flesta hindren var också ganska 'tittiga',  posten-hinder, statoil-hinder, vågplank osv. Resultatet blev 8 fel: bensinen tog slut mot hinder nr 2 och det blev en rivning på näst sista hindret, där vi kom för nära. Pga spändheten valde jag att göra en omstart och när vi kom in på banan denna gång hade jag en helt annan bjudning! Nu visste hon vad det handlade om och var med på noterna på ett helt annat sätt. En rivning på hinder nr 3 pga att vi kom för nära, är jag väldigt nöjd med! Kul att hon kändes så positiv!

Film andra rundan.


Dressyrhäst?!

Man skulle nästan kunna tro att det är en dressyrhäst jag köpt:
Än så länge har jag lagt betydligt mer energi på 'dressyrandet', eller vad sägs om 3 dressyrtävlingar och noll hopptävlingar. Men tanken är såklart att marklarbetet ska ge resultat även på hoppbanorna. Vår  9:e placering i Gyttorp, (LC:2 64,??%) var verkligen högst oväntad men såklart väldigt kul. Extra kul var det även att det var samma domare som dömt alla tre starter vi gjort och som nu måste ha tyckt att vi förbättrat oss avsevärt.

På söndag blir det iallafall äntligen debut på hoppbanorna, så jag får väl avakta till dess innan jag bestämmer fortsatt inriktning ;-)

RSS 2.0