Veckorapport

I måndags skrittade jag och Jenny ut en sväng. Vi red nere vid vattnet och hästarna fick även prova på att kliva i. Zinnia tyckte det var lite konstigt och passade på att göra en tvärvändning och kasta sig iväg när Maggan kom promenerande.
Tror hon, Zinnia alltså, letade efter nått att bli rädd för :-)

På tisdagsmorgonen hade jag stallet och sedan tog jag en promenad ner med Zinnia till Mariannes stall, för skoning stog på schemat. Usch vilket busväder det var! Så trots tröja, jacka och handskar så frös jag när vi gick hemmåt igen. Men fina fötter fick hon iallfall.

Onsdagen bjöd på fint väder igen och efter att ha befriat Zinnia från en genomtäckande lerinpackning, lade jag på lånesadeln och tränsade. Jag har haft en jättefin sadel på prov, men tyvärr ligger den ej helt hundra, utan jag skulle behöva prova en smalare bomvidd eller kanske en padd?
Vi red rundan vid vattnet igen och sen en sväng på ridbanan där jag bara red övergångar i skritt->halt->skritt och trav->skritt->trav. Var noga med formen och att hon skulle vara böjd och ställd. Tycker hon fortsätter att kännas bättre än tidigare i vänstervarvet, även om det fortfarande är STOR skillnad mellan höger och vänster varv.
Sen blev hon livrädd för en skata och skenade över halva ridbanan innan jag fick stopp på henne. Efter det var hon givetvis på tårna, men oj vad man får hjälp av den extra bjudningen! 

Min prins

Har ints eå mycket att rapportera om Zinnia, hon har skrittat och tagit det lugnt och träningsvärken i ryggen är som bortblåst.
Snart är det dock att planera in lite tävlingar :-O och kanske lite terrängträning!

Här kommer istället lite bilder på Prinsen! (Det ös-regnade när vi lämnade Caspian på betet, men lite ser man allt.)

Tänk iallfall vad fort tiden går! För knappt ett år sedan såg han ut såhär:



Sömnig...



...trött liten kille :-)



Och som 11 månaders tonåring ser han ut såhär:



Han gillar fortfarande att bli kliad på gumpen :-)



...och på halsen :-)



Följeslagaren är Caspian halvbror (e.Cartier) Kolla brorsornas stora vita bläsar!






Promenix & videoklipp

Var på promenad med Zinnia igår. Gav oss iväg i grimma och grimskaft och till skillnad från vår förra promenad, var hon sig själv och from som ett lamm.

Har äntligen laddat upp filmer från förra hoppträningen för Niklas.
Hoppträning i Valåsen maj-10.

Vilken stjärna!

I torsdags bar det iväg till Hjelmskyl för att hämta hem lill-prinsen. Vi hade strippat transporten på mellanvägg och bom o all lös inredning. Ganska logiskt att köra en unghingst som ej är van att bli uppbunden lös!

När vi kom dit efter drygt 2 h körning stod Caspian i en ute box och var badad och fin. Jag kände nästan inte igen honom efter att han fällt av all (nästan) päls. Däremot kände jag igen hans gnäggande! Han var lite stressad efter att ha flyttats från sin flock på 20(?) hingstar mellan 1-3 år.
Vi backade intill släpet till utesläpet och med stöd av 2 linor gick han på efter 5-10 min. Inget bråk alls!
När han väl kommit i i släpet och att vi stängt trampade han omkring endel, vi säkrade snabbt upp skötardörren och övre backluckan och så iväg!
Så fort vi körde iväg stod han snällt som en filbunke och jag tror han trampade till vid 4 tillfällen på den ca 1 h långa färden till Viltunga!

Väl framme hoppade jag in i släpet och satte på grimman innan vi fällde övre luckan och lämmen. Sen stod han och tittade ett par minuter innan han klev ner för lämmen och gick med mig snällt i grimskaftet och stannade när jag stannade. Vilken mönsterelev!
Han fick nästan direkt komma in i hagen och träffa de andra tre 1-åringarna som han ska gå med. Han klev lugnt in i hagen, nosade på sina kamrater, la till en kospark när de blev för närgångna och ställde sig sedan lugnt och betade!
Inget spring och inget skrik, hur lugnt som helst och när vi sedan gick in för att fota lite kom han direkt fram och ville bli kliad på.
Jag tror allt han känner igen sin matte jag! :-)
Han fick även direkt en följeslagare i en halvbror, dvs även den e.Cartier. Lite kul!

På söndag kommer 2 eller 3 ytterligare unghingstar som ska gå på samma bete och på onsdag blir det tydligen löshoppning för först gången!

Struken på tävling

Det blir ingen tävling i Glanshammar i helgen. Zinnia har fortsatt att ömma lite i ryggen, så jag väljer därför att stryka mig och låta henne vila/skritta några dagar. Är ganska övertygad om att det ej är något alvarligt utan bara träningsvärk/lätt överansträngd. Så liniment, täcke och skritt borde göra susen!

Tråkigt med tävlingen pga att klasserna passade mig så bra, med två LC, men men, det blir fler tävlingar!

I måndags var jag inne med Cherry-berry till hovslagaren och jag msåte säga att jag älskar den hästen! Hon är så lätt & trevlig att ha att göra med! Däremot var hon superbrunstig och skrek som en hingst när jag lastade ur henne hemma hos Amalia igen.
Var uppe och hälsade på i Valåsen och hälsade på och passade på att kolla när fam Ingvarsson var och tittade på & provred en ny häst. Linn vill ha en läromästare som gärna kan piff & puff och det ska bli spännande att se vad de tillslut väljer för häst. Vilken häst det än blir så kommer den hästen få ett toppen-hem: snäll och trevlig och engagerad familj som verkligen gör allt för sina hästar!

Imorgon bär det även av till Hjelmskyl för att hämta hem Caspianon! Har nu äntligen bestämt att han får åka helt lös i transporten & utan inredning. Ska fota och videofilma honom när det passar och även löshoppa honom lite när han står på hingsbetet har jag tänkt. Kul!

Lite allt möjligt

Zinnia har fått ett par lugna dagar eftersom jag efter hoppträningen upptäckte att hon ömmade lite i ryggen. Tror det beror på träningsvärk och efter ett par dagar vila och täcke på, så verkar det mycket bättre.

På lördag åker vi till Örebro och spanar in hingstbetet där Caspian ska få gå från den 16 maj. Det är Vilttungla gård som erbjuder hingstbete. Ska bli SÅ spännande hämta honom och att få se honom igen!

Var och hälsade på Cherry en snabbis igår, hon har funnit sig väl tillrätta och är nu brunstig och bästa kompis med Amalias Cinderella. Cinderella är seminerad med Sir Oldenburg och det är inte utan att jag blir lite sugen på att betäcka igen, men det får vänta. Jag har ändå alldeles för många hästar just nu :-)

Har även anmält mig till Glanshammar nästa helg och andra omgången av div 3.

Skrev ju för ett par dagar sedan om Camilla som sålt sin häst till Jessika Kurten för närmre 7-siffrigt belopp. Här är artikeln från tidningen ridsport

Nu är hon dyr!

Ojojoj vad fin Zinnia var igår på hoppträning i Valåsen för Niklas! Tror aldrig hon har varit så fin. Mjuk i sidorna och med jättefin bjudning. Bjudningen var nog hindrens och utebanans förtjänst, men jag misstänker starkt att de mjuka sidorna nerodde på något helt annat! I måndags hade jag nämligen beridarhjälp och som sagt VILKEN SKILLNAD.

Det är inte så att allt fungerade helt perfekt, men känslan var TOPPEN! Vi hoppade linjer och la in volter emellan hindren och med voltens hjälp kunde jag bara räta upp mig för att få henne tillbaks henne och tom i vänster varv kunden jag böja bålen på henne. Sen behöver jag hoppa mycket oftare  (4 v sen sist :-O !!!) för att jag ska ha bättre timing, men jag ger mig själv helt godkänt.

Några saker jag ska försöka tänka på att förbättra och som jag upptäckte själv är:
Blicken, jag tittar ner i backen och tittar på hindren försent
Sluta bromsa med INNER tygel i vänster varv och bromsa på YTTER.
Niklas gav mig även råden att slappna av mer i sadeln (gäller mest vänster varv,såklart, tror jag) och att jag inte ska 'trycka' iväg henne i sprången, vilket säkert beror på lite osäkerhet.

Film från träningen kommer, men sålänge bjuder jag på lite bilder från dressyrtävlingen i söndags.
(Men måste noh iallfall erkänna att hoppning ÄR roligare :-) )










Cherry har flyttat!

I fredags slyttade Cherry hem till Amalia. Hon tog flytten med ro och klev bara in i hagen brevis de andra hästarna och gick ett varv och undersökte den. Så nu hoppas vi att Amalia med familj ska trivas med henne!

I söndags var jag på hopptävlingar i Kumla och träffade min kompis Camilla och fick se hennes nya häst Donna. Det ska bli mycket spännande att se vad det blir av hennes nya stjärna! Camilla har precis sålt en häst till Jessica Kurten, så precis vad som helst kan hända! :-)


61,78%...

...blev det i årets debut. Jag startade en LC:2 och domare var Petra Wall. Jag red samma program för samma domare i Askersund -09 med procenten 55,35% så det var ju en förbättring. Målet var att rida på minst 60 %, dvs godkänt så utifrån det är jag nöjd med ritten.
Zinnia kändes fin på framridningen och bjöd väldigt fint, jag fick flera komemntarer om att hon såg pigg ut, vilket ju är bra när det gäller henne :-)
Eftersom hon kändes fin satt jag och åkte runt några varv innan jag kom på att jag nog skulle RIDA och runda till den där nacken ännu mera, och de sista minutrarna innan vi red in på banan var hon RIKTIGT fin. Jag kunde tom rida i vänster varv utan att känna mig stelopererad.

Vi kunde inte riktigt hålla i allt som var bra på framridningen, när vi väl kom in på banan, vi fick många 7:or och en del 6:or men även flera 5:or och en 4:a :-O
Bra ändå att domaren gav bra betyg på det som var bra och sämre på det som ej var bra.
Jag är ändå väldigt glad för så mycket 7:or och mest då för de vi fick för båda uppridningarna, förlängd steglängd och min sits, för det är HELT klart förbättringar. 
Jag är såklart inte nöjd med 5:or och en 4:a :-O, men med de förutsättningar vi hade (det blåste bl.a halv storm) och att Zinnia tittade lite på staketet vid A varje gång vi passerade, så var det ändå ok. Jag försökte verkligen ställa igenom till vänster, men det blev ännu svårare pga det där läskiga staketet. Och av någon anledning lade jag en galopp volt som var 10m istället för 15m. Orutin!
Med våra 61,78 % hamnade vi första utanför placering, så nu kan det ju bara bli bättre ;-)

För laget totalt gick det inget vidare, men vi var å andra sidan inte där för att vinna. Karin och Corina red på 56% men Susanne Rydéns Dompan (som gjorde sin andra start i livet och första utomhus) med Charlie i sadeln ville absolut inte gå från de andra hästarna och in själv på en bana, så det innebar uteslutning. Stackars Charlie!

Däremot gjorde vi en laginsats och hjälptes åt allihopa att få in Dompan på banan när tävlingarna var slut. Karin stannade kvar med Corina som draghjälp och jag hoppade upp på Dompan & då gick han faktiskt innanför dressyrstaketet! DET kallar jag en laginsats!

Zinnia_Laptorp_100501 LC:2 domare Petra Wall 61,78%

Zinnia_Askersund_090607 LC:2 domare Petra Wall 55,34 % (tyvärr är flmen i fel format)

 


RSS 2.0