På rätt spår!

Gårdagens hoppträning gick superbra! Zinnia var redan från början på hugget och inte alls så seg som hon varit den senaste tiden. Hon är lite rolig, för hon verkar tycka det ä väldigt roligat att åka till 'nya' ställen, då lägger hon helt plötsligt i en extra växel och bjuder jättebra, man nästan känner hur hästen växer under sadeln.

Bjudningen är givetvis det som är nyckeln till att hon helt plöstsligt känns så bra. Med bra bjudning så fungerar helt plöstligt både gas, broms och tom lite 'dans' undan skänkeln. Däremot tog det några språng innan piloten hittade 'timingen', det är ju nämligen som en helt annan häst att rida, men som sagt på ett positivt sätt.

Vi gymnastikhoppade på böjda spår, med små hinder, en ganska svår övning med v.varv kryss i hörnet, vänd rätt upp räcke, höger varv, kryss i hörnet, snett igenom på dogl-eg räcke- oxer, snett igenom ny dog leg oxer-räcke och tillbaks över krysset. En övning som kräver ganska mycket ridning eftersom svängarna kommer snabbt, man måste hålla igång galoppen i alla svängar. Perfekt övning för att få med sig ytter bog och att låta hästarna ställa igenom ORDENTLIGT. Nu märktes det hur mycket starkare och stadigare Zinnia blivit. Niklas var riktigt nöjd och tyckte att vi gjorde det bra med kontroll, ordning och reda, rätt galopp osv. Han tyckte också att Zinnia var kvickare (nähä ;-)   ).
Självklart finns en hel del detaljer att jobba på men nu känns det som om vi är på rätt spår igen!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0