Yngling på vift

Vi har ridit på det stora gärdet i ett par dagar. Härligt att slippa ridbana/ridhus ett tag till. Har fortsatt att jobba på i skritten och sedan travat/galopperat i utkanten av gärdet. Z får riktigt fin bjudning av detta och blir tom lite stark (för att vara henne :-) ). PÅ tisdag har vi tänkt att vara med på Niklas-träning, så imorgon vill det till att jag trimmar lite. Dock får det bli ett kortare hopp-pass eftersom vi är under igångsättning.

Var och hälsade på El Caspiano idag igen. Den här gången tog vi ut honom och en kompis och släppte dem på utebanan, de blev inte speciellt uppjagade av detta utan jag fick driva på dem lite, för att få se lite gångarter.
Efter ett tag kom de på att det iallfall var riktigt kul att galoppera omkring, så det slutade med full galopp och mot utsläppet och OUPS! Caspian missbedömde avståndet och hann ej bromsa! Vips så hade han hoppat/trasslat sig igenom utsläppet och var på vift! Snabb insats av Chrster som bor på Vindtungla, gjorde att han var infångad och ordningen var återställd ganska snabbt.
Lite gångarter hann vi iallfall se :-)
Hovslagaren har varit där och tillskottsfodret i kombination med regn och bättre bete gör att alla ynglingarna lagt på sig litegrann. Nu vänttar vi bara på kastration så ska lille Caspiano få flytta hem till Knutsbol. Liten och liten, är kanske inte rätt ord, för nu är han ca 151 cm hög.
Vi hälsade även på ett fint Cartier-föl, fött veckan innan midsommar, och det är knappt man kan tro att Caspian varit så liten?!

Caspian aug -09

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0