Mera Anjou

Anjou var riktigt fin igår! Trots två dagar i skogen och en vilodag så var hon redan från början avspänd. Tror att lilla hästen har bott in sig lite och känner sig mer trygg med sina nya matte och sina nya ryttare!
Detta hindrar inte att hon gör sina små 'ryck' och kniper in rumpan och sticker iväg framåt, MEN huvudsaken är att det går att hantera, dvs att man får stopp på henne och att hon snabbt lugnar ner sig.

Det är framför allt ljud hon reagerar på så kanske att man skulle prova med huva och lite bomull i öronen den dag det är dags för henne att debutera på hoppbanan? På träning och till vardags tycker jag däremot att det är ganska bra att det händer lite saker för att vänja henne.

Jag red mest övergångar i trav/skritt/trav och på volt och ställde igenom henne ganska ordentligt i sidorna. Hon blev riktigt fin i detta jobbet i höger varv. I vänster varv var hon lite mer stum i munnen men efter samma jobb här så lossnade hon något. Galoppen var mjuk och utan att rusa iväg och därför kunde jag galoppera ett par varv på volt utan avbrott, även i detta jobbet var högersidan klar bäst, ganska mycket beroende på mig som ryttare som har mycket lättare i höger varv. Anjou har annars ganska liksidig och mjuk i båda sidorna.
Hur som helst kunde vi göra ett bra jobb med galopparbete trots att det var 3-4 ekipage till i ridhuset. Inte illa!

Emilia har börjat rida henne lite mera och hon gör ett jättebra jobb. Anjou är verkligen som klippt och skuren storleksmässigt för henne! En riktigt fin juniorhäst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0