Premiär i ridhuset!

I lördags lastade vi Anjou och åkte till ridhuset, det var ett litet genrep inför nästa lördag då vi ska träna för Anna B. Måste säga att Anjou skötte sig prickfritt! Hon gick snällt på släpet, stod snällt, gick ur snällt och brydde sig inte nämnvärt om nytt ridhus. Inte ens när hon blev lämnad ensam, och ponnyn som varit där samtidigt gick hem, brydde hon sig om det. Skönt!

Jag fortsatte samma jobb som hemma och passade på att utnyttja ridhusets storlek. Red på volt, snett igenom och serpentiner. På voltens öoona del märker man hur mycket hjälp man har av väggarna, för där blev det lite 'banan-varning', dvs häst som nästan vek sig i sidan och körde ut ytterbog. Måste få med yttersidan mycket bättre! Får nog tänka nästan lite utåtställd för att få med den där bogen.
I galopp märks ju detta allra mest och här blev det tom nån bakutspark när hon fick sätta under sig inner bak och samtidigt skjuter ut bogen. Fattningarna fortsätter annars att bli bättre, däremot blir hon väldigt lång och jag får mycket i handen i avbrotten. Jag måste nog försöka bli ännu mera rörlig i handen tror jag.
Annars är hon riktigt bra i både traven och galoppen och 'älgar' inte på och ökar farten såfort man ger en eftergift.

Annars har Zinnia fått nya skor med fyra broddar och den här veckan är det dags att rida igång henne efterv vila! KUL!

Var och hälsade på berg-getterna i Flen i går. Jäklar var lurviga de var! Caspian hade dessutom blivit en riktig bit, ser faktiskt ganska rejäl ut! Hoppas det försvinner när pälsen faller av ;-)
Det är ju inte den vackraste synen, en långhårig och raggig 7 månaders hingstunge, men mattes älskling och kelgris är han fortfarande! Noden såg ut som en tapir när jag kliade på favoritställena, hihi.


Vackra Anjou i ridhuset: 





El Caspian 7 månader på Hjelmskyl:






Mamma Cherry:

Kommentarer
Postat av: annso

MAMMA MIA vad gigantisk han blivit, din bebbis! Håriga o söta var dem ju oxå, haha. Superfin bild på dig med Caspian, då du kliar honom!



Anjou såg ju riktigt trevlig ut (har inte sett henne tidigare)=)

2010-01-18 @ 18:11:19
URL: http://anziii.blogg.se/
Postat av: kajsa

gud vad stor han har blivit..... men fortfarande väldigt söt. cherry mår bra ser jag.... saknar dom lite sen dom flyttade. bra att de går bra med anjou. flurre har gått så många dagar nu så han har börjat blivit sådär seg i galoppen igen......

2010-01-18 @ 21:13:31
Postat av: Anonym

Anso: Ja, han är 140 cm hög nu! D-ponny! :-)



Kajsa: De såg ut som nallebjörnar båda två, ha ha

Det är bra att Flurre är 'seg' i galoppen ;-)

2010-01-19 @ 09:27:17
Postat av: kajsa

ja så nu blir de att hålla igång han och träna höger galopp så kanske vi ses ute på tävlingsbanorna i sommar!!!! ;)

2010-01-21 @ 15:22:55
Postat av: Linda

Ja, det vore kul! Boka in träningstävlingarna!

2010-01-22 @ 11:26:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0