Sagolik promenad

Vid 20-tiden igår kväll tog jag en promenad med Zinnia till ridhuset. Jag
ille se hur lång tid det tar och prova Zinnias nya vinterskor. Det var alldeles vindstilla ute, snöiga vyer, upplysta hus och utsikt över vattnet och stan. Sagolikt!
Hade mer eller mindre räknat med att vara själv men stötte på flera nattugglor i ridhuset, så lite skvaller blev det.

Innan detta red jag Anjou igen. Hon kändes fin redan från början och hade visst (ofrivilligt) busat av sig ordentligt på ridbanan dagen innan.Gjorde ett litet annat upplägg denna gång. Red inte lika mycket övergångar utan började istället flytta lite så smått på henne. Mest för att indtroducera att skänkeln inte bara är framåtdrivande utan också kan vara sidförande. Reaktionen var inte blixtsnabb men hon trampade undan inner bak ganska bra. Efter detta blev hon rund och fin i formen i traven.

Travade ganska mycket på volten och nersittning i traven. Anjou är ganska ’lätt’ och mjuk att sitta på, trots att hon har ganska stora rörelser, så det är bara att bita ihop. Inledningsvis var det lite svårare att parera henne, men det berodde mest på in egen ’timing’, hon ilar iväg ibland och då gäller det att INTE bli kvar i handen utan att parera med snabba och täta förhållningar så det inte bär iväg. Men efter hand blev hon RIKTIGT fin och jobbade på avspänt och i bra form. Efter det fungerade galoppen nästan lika bra, rund och avspänd. Det är samma sak här, det gäller att rida med mycket mjuk och stadig hand så att man inte ger henne något att hänga fast i.
Tror detta var det bästa passet hittills!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0