Skritt

Det blev en skritt-tur ut med Anjou i söndags. Vi hade Ellinor och Estrello med oss som sällskap och skrittade runt Tallberget. Trots fyrhjuling com plogade och skidåkare som swischade förbi skötte hon sig jättebra och knatade på först med spetsade öron. Hon tyckte nog att det var härligt att komma ut efter all ridhus-ridning!

Sedan vidare till Knustbol och Zinnia. Tänkte skritta till ridhuset och rida lite där, trots att hon är skolös på ena fram. Hade även med en liten extra ryttare, Hennas brorsdotter ville också rida!
På med sadel, träns, skydd och skritttäcke och upp med brorsdottern i sadeln. Väl framme i ridhuset hoppade jag upp i sadeln istället och skrittade något varv innan jag tänkte börja trava. Zinnia som inte är riden på 4½ vecka skrittade på med ordentligt övertramp och ville iväg och kändes superfräsch! Men märkte direkt i de första travstegen att hon inte var jämn! Ömmar hon eller blir hon 'låghalt' utan sko och med broddar på de andra fötterna? Bara att hoppa av igen. Suck!

I stället fick brorsdottern skritta några varv ytterligare, hon fick rida själv några varav och gjorde halter, volter, bytte volt och snett igenom och Zinnia lyssnade så snällt och gjorde som ryttarinnan begärde. Hi hi, en riktig ridskolehäst som tom böjde på nacken.

Idag bär det av till hovslagaren för att slå på den där skon! Nu MÅSTE hon komma igång!

Kommentarer
Postat av: Anki

Hoppas det gick bra med skon, hon verkar otroligt snäll Zinnia! Jag förväntar mig att ni är igång och hänger på till botorp och tävlar i mars ;)

2010-01-27 @ 07:51:17
Postat av: Linda

Absolut! Hade tänkt tävla i feb, men det blir nog lite tufft! Men till mars planerar vi absolut vara klara för tävling. (Ska till ridhuset idag :-) )

2010-01-27 @ 14:02:56
URL: http://cheran.blogg.se/
Postat av: Anki

Låter bra det! Kanske vi ses ska dit ikväll oxå =)

2010-01-27 @ 14:56:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0