Ingen hjälp på Hööks

Häromdagen var Z och jag ute och utforskade omgivningarna och äntligen har jag hittat en bra skogsväg där man kan konditionsträna litegrann. Det behövs för Z har blivit rejält rund om magen sedan betesläppet. Skulle vilja ha henne lite smalare, men vad göra? De går på ett kraftigt bete och alla tre hästarna är runda om magen :-)
Har även som plan att försöka starta nån fälttävlan i år, få se om vi kan komma över Zinnias 'stock & sten'-skräck, ha ha.
Idag ska vi iväg på terrängträning för första gången, så den som lever får se :-)))

Igår var vi och hälsade på Caspian igen, meningen var att jag skulle 'switcha' honom och 'kolla masken', men halvvägs till Örebro kom jag på att jag ju glömt att ta med 'switch'.
Det borde vara lätt fixat, trodde vi. Först in på Hööks och efter att ha kollat alla hyllor utan resultat frågade vi tjejen i kassan om de hade preparatet. Hon slog snabbt in en förfrågan i datasystemet och konstaterade att det skulle finnas 5 förpackningar. Antingen på hyllorna eller möjligtvis kunde det finnas i den leverans som fanns ouppackad på en pall i affären, men där i var det ingen idé att titta, tyckte den ohjälpsamma expediten för att den kunde ju finnas längst ner. What??! Snacka om icke-service-minded personal!
Vi kollade själva igenom hyllorna en gång till utan resultat och fick gå därifrån. Otroligt irriterande att ej få köpa preparatet bara för att tjejen inte orkade att kolla deras nya leverans.

Vidare till 'Till häst', men tyvärr visade det sig att de inte sålde det överhuvudtaget, men där fick vi iallfall tips på att apoteket sålde kanske det. Så... vidare till apoteket, men inte heller där hittade vi det på hyllorna, men efter att ha frågat personalen där, som var otroligt hjälpsam kunde de snabbt trolla fram en förpackning av det efterlängtade insektsmedlet. Phew!

Framme vid Vindtungla gosade vi och myste med Caspian som blev switchad utan problem. Sen tog vi på grimman och gick på en promenad ner till ridbanan. Han var otroligt snäll som utan mankemang lämnade kompisarna i hagen och följde med utan minsta protest. Han fick stå i box inne en stund som sällskap åt en 1-årigt sto som skulle tas in och det var heller inga problem att gå in i ett nytt främmande stall. Lite stressad blev han inne i boxen, men han verkade ty sig ganska mycket till mig och höll sig på mattan. Han är hittills otroligt lätthanterlig!

Där inne kunde vi även passa på att samla upp ett träckprov som jag beställt från maskkontroll.se Sist vi var och hälsade på så hade ju räkan inte fällt av all päls och han var också ganska tanig, så även om han var avmaskad med dubbel dos Banminth innan han åkte från Hjelmskyl, så kändes det som det vore värt att kolla upp så att han ej hade mask kvar.
När vi hälsade på denna gång hade han fällt av allting och var blank ocg fin i pälsen, dock fortfarande något i tunnaste laget, men jag tyckte ändå att han växt lite och att han såg jämnare ut i kroppen. Bilder kommer!

Under tiden lite bilder på Zinnia från Markebäck i våras:















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0