Terrängträning - Över stock och sten

I går bar det av för terrängträning och det var låååångt att åka! Vi åkte och åkte och åkte och lyckades komma fram lagom till att de övriga ekipagen hade värmt upp på hoppbanan och gick över till terrängbanan.
Snabbt på med ridbyxor och ridskor ur med hästen ur transporten, på med besnskydd, sadel, träns, brösta. Spänna sadelgjord, på med hjälm och upp i sadeln. Var lagom halvstressad när jag väl var uppe i sadeln och flängde sen runt några varv i trav och galopp medan de andra började hoppa fram på terrängbanan.

Banan är en ha stor gräsbana med 35 hinder, med de flesta hindertyper representerade,  så här fanns det verkligen utrymme för att prova på allt! Det är Mattias Gustafsson som driver www.stallnilslund.se som driver anläggningen och har träningar här varje vecka.

Z hade mycket att titta på när vi red fram, så det var ganska höga knälyft i traven och endel skyggande :-)
När vi sen fick börja hoppa fram på lite små snälla stockar etc, så var hon inte lika tittig, eller rättare sagt: hon tittade mer på de hinder vi red förbi, än de vi skulle hoppa :-)
Vi hoppade stockar, gravar, bank, rishinder, 'hus' och avslutade med vattenhinder.
Zinnia skötte sig jättebra och bortsett från några utbrytningar så flöt det på ganska bra. Piloten var inte så ringrostig ändå (trots att det är mååååånga år sedan jag hoppade terräng) och Zinnia fattade ganska snart vad hon skulle göra. 
Banken hoppade vi tex direkt i galopp och efter en utbrytning, och när vi andra gången fick komma från andra hållet så fattade hon vad det handlade om och galopperade upphopp och nerhopp utan att tveka.
Vattnet var heller inga större tveksamheter (men så har vi ju tjuvtränat ;-)  ) och här gjorde vi inga upp/nerhopp utan galopperade bara igenom. 
Mattias tyckte att hon var hinderklok och ärlig och det är ju alltid kul att höra positiva kommentarer om sin häst.

Det var riktigt kul, och bortsett från att Z var besvärad över en massa bromsar, så var vi väldigt nöjda men supertrötta när vi äntligen kom tillbaks till stallet vid 22-tiden. 
Åker GÄRNA och träbnar igen, även om just denna träningsplats var lite väl långt borta.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0