Fina ritter

I fredags var det vilodag men åkte till ridhuset och kollade på dressyrträning och stötte på hela Åtorps-gänget. Lika pratsamma och galna som vanligt!

I morse var det dags för ihopsläpp av hästar och vi människor var nog mer taggade än hästarns om skulle släppas ihop. Började med Zinnia och Cherry som inte ens gick fram & nosade på varandra. Tuggade på varsin hötapp innan de bestämde sig för att äta ur samma hög. Inte blev det mer action när vi släppte in Piggen, som tog den tredje höhögen. Skönt att det gick så lugnt tillväga, men efter 1 ½ vecka i hagarna brevid varandra så tyckte de väl att de kände varandra redan :-)

Åkte sen iväg till Botorp och kollade på dressyrtävling och träffade trevligt folk. Några trevliga ritter var det också och en och annan fin häst, men även några mindre fina ritter (och hästar) ha ha. Lätt som en plätt att vara staketryttare! Trodde jag äntligen åtminstone någorlunda började förstå mig på dressyrbedömning och poäng, men hade rejält fel om vissa ritter. Hur som helst så är det inspirerande!  Så vad passade bättre än ett dressyrpass på Zinnia lite senare på em!

Lyckades bättre den här gången och prickade in ett helt tomt ridhus. Fantastiskt! Zinnia hade bra bjudning och kändes väldigt mjuk och fin. Skrittade igång och därefter trav på volt och 4-kant med lite ställning i nacken. Det kändes som om hästen nog skulle kunna tänkas vara tävlingsklar inom några veckor, men ryttaren, pust och stånk! OCH jag måste verkligen koncentrera mig på det där vänstervarvet som är MYCKET sämre för RYTTAREN. Men det känns hur kul som helst att ÄNTLIGEN vara igång igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0