Åter i Sverige

Och brrr! Vad kallt det är! Minus 2  när vi landade på Arlanda sent i tisdags kväll och minus 4 imorse och snö och snålblåst!

Vi har haft det jättebra i Prag som är en otroligt trevlig och vacker stad med mycket sevärdheter och god, billig öl. Vi har haft det jättebra och haft det lugnt och skönt, shoppat, turistat och ätit och druckit gott.

Konstigt nog är det dock alltid skönt att vara hemma :-)) Saknar hästarna och ridningen! Hann ju bara precis komma igång och rida ett par 'ordentliga' pass innan vi åkte. Zinna har bara skrittat och tagit det lugnt under vår semester, så det får bli lugnt någon vecka till, innan vi är igång ordentligt igen. Känns som om hela det här året egentligen bara handlat om att sätta igång. Jaja, nån vintervila blir det INTE iallfall och snart ska vi väl vara på 'g' för den ca 100:e gången.

Var uppe i stallet i onsdags em och hade insläpp. Det blåste snålblåst på tvären, så hästarna var mer ärn glada över att få komma in och få sitt em hö + krafft. Passade även på att mäta Caspian, som jag tyckte växt lite över gumpen. han är nu 156 cm fram oh 158 cm bak, så han har ej växt så mycket efetr betet. Däremot har han lagt på sig lite, han är fortfarande tunn och kantig, men nu får man anstränga sig för att se revbenen.

Ökade höet de får ute på morgon/lunch med nått kilo eftersom det är så kallt och blåsigt och Z står fortfarande på ganska låg ransion hö, bara 8kg, medan Caspian får 12 kg.
Båda mina hästar drack som besatt när de kom in, och drack nästan en 20 liters hink var. Det är otroligt viktigt att se till att hästarna får vatten på morgonen innan de går ut eftersom vattnet i hagen är fruset. Fördelen med vattenhink är änså att man har bra kontroll på hur mycket de dricker. Minst 40-60l/dygn bör det vara, men jag är tveksam om en häåst med vattenkopp dricker så mycket?
Man kan mäta flödet i vattenkoppen genom att fylla upp den, hänga upp en hink och trycka på flottören under 1m. Vattenkoppen ska då genererar minst 5-8l för att trycket ska vara tillräckligt.

Hade utsläpp imorse igen och trots kylan och blåst så är det ganska mysigt att åka till stallet innan jobbet och pyssla och släppa ut hästarna. Speciellt när man inte träffat dem på en vecka :-)

Zinnia på Markebäck våren -10.

Kommentarer
Postat av: Anki

Välkommen hem! Mina hästar har ju oxå redan haft vintervila så du och jag kan ju fira helgerna i ridhuset då ;)

2010-11-25 @ 15:48:55
URL: http://dammangen.blogg.se/
Postat av: Linda

Ja, så får det bli! :-)))

2010-12-03 @ 08:59:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0