Spökig uteritt

Det blev en uteritt igår. Jag hade egentligen tänkt att trimma på banan igår igen, men efter en stressig dag på jobbet så kändes en uteritt betydligt mer lockande.

Skrittade iväg på Zinnia och valde vägen över åkrarna och över vägen. Precis som vanligt tvärnitade hon vid soptunnan, den har stått där varje gång vi ridit denna vägen, men den är lika otäckt fortfarande. När vi tagit oss förbi det första hindret så kommer snabbt nästa: en fladdrande pressening vid en garageöppning. Inget nytt att en hänger där, men precis lika farlig som vanligt :-)

Hon var, också precis som vanligt, stel som en stålfjäder när vi passerade husen uppe i backen. Sen valde jag en väg som vi faktiskt aldrig ridit förut, genom en hage och vidare till ett sommarstuge-område. Här fick hon verkligen saker att titta på! Mycket bråte och byggnader var det vid alla hus vi passerade. provade att trava lite, men när hon är så här spänd går det nästan inte. Gjorde istället några övergångar, för att så att säga, göra det bästa av situationen. 

Vid vägens slut passserade vi en gigantisk hästhage och plötsligt dundrar det in 3 tre hästar i full galopp! De kände naturligtvis av spänningarna som Z utstrålade. Som tur var höll sig Z på mattan trots ytterligare ett störmoment, och som om detta inte skulla vara nog, så börjar det bräka och jag förstår då att gården vi är påväg mot även har får.
Vi skyggade förbi en plåtbit som låg slängd efter vägen, innan vi tog det däkra före det osäkra och
vände hemåt igen.

På hemvägen kunde jag faktiskt trava förbi endel 'otäckheter' på en fortsatt, men faktiskt mindre spänd Z som faktiskt bjöd riktigt fint. När vi sen ridit tillbaks över vägen, var vi på 'säker mark' igen och stckars Z kunde slappna av.

Ikväll är det dressyrträning för Johan och på söndag ska Caspian ut på äventyr :-)

Vackra och spökiga Zinnia :-)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0