Terränghäst

Herregud vad det blåser hela tiden! Vi trotsade vindarna igår och begav oss ut på ytterligare en uteritt. Jag har bestämt mig för att Z SKA bli terränghäst, ha ha.

Denna gång tog vi vår nya 'rutt' men red bakvänt mot hur vi ridit tidigare. Z var måttligt intresserad först, som hon alltid är när vi skrittar ner mot ridhuset. Sen tog vi vägen över gärdena där vi travade lite, det är grusväg så vägen är tyvärr ganska hård.
Innan vi gick över stora vägen gick hon (som vanligt) och småtittade på soptunnorna, där jag fick använda lite övertalning, för att indvika 'freeze' :-D

Även skogsmaskinen som lastade timmer var lite läskig, men även här manade jag på henne. Sen travade vi uppför den branta backen, i solvalla trav, ända tills hon fick syn på lupinerna som växte brevid skogsvägen, och tvärnitade. Ha ha.

Vi provade galopp när vi tagit oss förbi den läskiga vita grinden, men det var en ganska spänd galopp, allt blev så mycket läskigare när vi red åt detta håll :-)

Sen hittade vi iallfall stigen in i skogen och där skrittade hon på som aldrig förr och vi tog vi oss nästan hela vägen tillbaks till stallet utan ytterligare incidenter.
Nästan ja, för när vi stötte på Jonte som var ute och sprang och som plötsligt dök upp bakom en kurva, ja då tvärvänder hela hästen på en 5-öring och skjuter iväg åt samma håll som vi kom ifrån.

Ja, det är lite kvar innan hon är en fullfjädrad terränghäst, men vi tränar på :-))

Zinnia i Trossnäs våren-11





Kommentarer
Postat av: Märi

Är det aldrig nån annan i ditt stall som rider ut ? Verkar som du jämt är ute själv :)

2011-06-14 @ 21:26:47
URL: http://mariboman.blogg.se/
Postat av: Linda

Host host, man kan väl säga som så att det inte är så ofta någon rider överhuvutaget i vårt stall ;-)

2011-06-15 @ 10:43:36
Postat av: Märi

Jaha... Jag trodde dom andra oxå red :)

2011-06-19 @ 17:04:17
URL: http://mariboman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0