Karlskoga Ryttarteam is the shit!

                                                

Jag hade missat att det var styrelsemöte igår och därför blev det lite mer bråttom till och i stallet igår, men jag hann ändå (preciiis) med det jag skulle innan.

Våra möten är dessutom väldigt trevliga och stämningen i hela klubben är så himla positiv och härlig, så även om jag var ganska trött när jag kom till mötet så blir man piggare efteråt :-)
Sen skadar det ju såklart inte att få höra det senaste skvallret :-D

Man hör och läser på bloggar om klubbar (och jag har själv erfarenhet från tidigare klubbar) där man klagar över att för få hjälper till och att det saknas funktionärer till tävlingar och arbetsdagar etc. Det är nog ett problem i de flesta idiella föreningar till lidar av.

Framgångsreceptet i vår klubb är nog att

Vi arrangerar inte fler tävlingar än vad våra funktionärer orkar med, det innebär istället att våra medlemmar gladeligen hjälper till vid de tillfällen vi har tävlingar/klubbtävlingar.
Vi har bara en tävling/år och behöver inte ha, för att få ekonomin att gå ihop. Sen anordnar vi även KM och programridningar, bara för att det är kul. Därför har det aldrig varit svårt att få ihop funktionärer.

Vi är en helt och hållet en fristående och tävlingsinriktad klubb utan egen anläggning vilket gör att vi inte behöver dela våra inkomster med någon (tex ridskola) och vi behöver inte heller bekosta en (ofta dyr) anläggning. Vi hyr istället in oss på en anläggning när vi kör våra arrangemang.
Det medlemmarna tjänat ihop går tillbaks till våra medlemmar!

Förra året kunde vi ge våra medlemmar en träningshelg, presentkort, gratis klubbmössor och utöver detta givetvis ryttarbidrag iform av licens och startbidrag.
I år fortsätter vi i samma anda med en träningshelg, bussresa till Strömsholm och gratis klubbkepsar.

Istället för att sälja bingolotter, kakor, korvar, underkläder och lotter, så jobbar vi i garderoben på Valsverket. Något som varit mycket uppskattat av alla medlemmar, till de som ställt upp vid minst 3 tillfällen har vi dessutom delat ut presentkort på 600kr. Detta fortsätter vi med även 2011.  

Olika personer har olika stor möjlighet att hjälpa till, beroende på livsituation. De flesta har en eller flera egna hästar och dessutom kanske eget stall och därutöver familj och barn och då kan det vara svårt att hjälpa till varje gång. Man får helt enkelt vara glad för de timmar som var och en kan och vill avvara till fördel för klubben, istället för att ge onda ögat om någon jobbar halvdag istället för heldag.

En styrelses roll är ju i mångt och mycket att entusmera, dvs det ska roligt att vara medlem! Detta trots allt är något man gör idiellt och på sin fritid. Tjaffs och för mycket jobb och tyngrodd verksamhet, är inte roligt.



Kommentarer
Postat av: Amalia Josbo

Mycket bra skrivet, för visst är det så i många fall med "det onda ögat", som rygg opererad kan man nästan inte åka o titta på hemma tävligar utan att det händer. O det är ju inte meningen att man ska försvara sig om varför man inte är med offentligt för alla !!! Å andra sidan har ja vigt mitt liv åt klubben i många år men nu prioriterar man sina barn o det finns andra som kan ta över utan att man ska ha dåligt samvete..

Men det finns absolut de som inte har "ont öga" oxå så klart :))

Lycka till alla ute på tävlings banorna :)

Kram

2011-05-04 @ 08:59:58
Postat av: Märi

Instämmer :)

2011-05-04 @ 20:33:35
URL: http://mariboman.blogg.se/
Postat av: Linda

Amalia: Hoppas verkligen att din rygg läker nångång!

Hälsa mamma Cinderella och den bedårande fölisen :-)

2011-05-05 @ 10:36:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0