Löshoppning i Hova

I går bar det av med lilleman, dvs Caspian, på löshoppning. Det är nyttigt även för en liten 2-åring att miljöträna och åka transport alldeles själv!
Han skötte sig JÄTTEBRA!
Gick snällt, om än lite försiktigt, in i transporten på första försöket och stod sen snällt hela vägen ner till Hova, där vi lastade ur. Hn tyckte det var otäckt att backa ut på lämmen och flyttade kroppen utan att flytta bakbenen :-) men efter lite klappar och lite övertalning kom vi ut.
Vi var precis i tid och fick gå in i ridhuset nästan direkt. Efter ett varv därinne hade han slappnat av och skrittade på som vilken världsvan häst som helst. Vi fick ändå gott om tid på oss och skrittade runt flera varv innan det var dags att släppa honom.

För första gången släppte vi honom mitt på långsidan före hindren, som de två första gångerna bara var bommar på backen. Lars-Magnus var piskförare och ytterligare en tjej med långpisk kunde driva på efter hindret. Vi skramlade med godishinken så han fick stanna på samma ställe som vi släppte honom.

De första gångerna var han lite loj och travade på ganska oengagerat, men efter hand började
han förstå vad han skulle göra och han avslutade med ett par fina språng och bra bjudning och det märktes att han var mycket nöjd med sig själv. Sen lastade vi och åkte hem lika okomlicerat som vi kom dit!
Duktiga lill-killen!

Caspian löshoppar, oct 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0